/ 05 Feb

DEGIRO en de AFM

DEGIRO is een online broker die beleggingsdiensten aanbiedt. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is een toezichthoudende instantie in Nederland die zorgt voor een eerlijke en transparante financiële markt. Het is belangrijk om te weten of een broker is gereguleerd door de AFM en hoe de AFM de kwaliteit van de dienstverlening van de broker bewaakt.

Tijdlijn van DEGIRO en de AFM

DEGIRO is een Nederlandse online beleggingsplatform opgericht in 2013. Het bedrijf groeide snel en is uitgegroeid tot één van de grootste online brokers in Europa. In 2019 kreeg DEGIRO de aandacht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die onderzoek deed naar de beveiliging en bescherming van klantgegevens. Dit leidde tot een aantal verbeteringen die DEGIRO moest aanbrengen in haar beveiligingsmaatregelen en klantenservice.

In 2020 kwam DEGIRO opnieuw in opspraak, toen een aantal klanten grote verliezen leed door de plotselinge daling van de beurs in maart. De AFM startte vervolgens een verder onderzoek en stelde vast dat DEGIRO onvoldoende had gedaan om haar klanten te waarschuwen voor het risico van beleggen in volatiele beleggingsproducten.

In reactie hierop nam DEGIRO maatregelen om haar risicobeleid en communicatie te verbeteren, en heeft zij nauw samengewerkt met de AFM om aan hun eisen te voldoen. DEGIRO is er trots op dat zij de AFM heeft overtuigd van de verbeteringen die zij heeft aangebracht, en hoopt om op deze manier het vertrouwen van haar klanten te herwinnen.

Is vermogensscheiding bij vergunning gegarandeerd?

De vermogensscheiding bij vergunning door een broker, zoals DEGIRO, is een belangrijk aspect voor beleggers die hun geld willen beschermen. Het garandeert dat beleggers hun vermogen veilig kunnen storten en beleggen zonder te vrezen voor verlies door een faillissement van de broker. Hoewel de vermogensscheiding gegarandeerd is, is het nog steeds belangrijk om te controleren of de broker is gereguleerd door de juiste toezichthoudende instantie, zoals de AFM. Het is altijd het beste om uw vermogen op verschillende plaatsen te verdelen en niet al te veel in één belegging te steken.

Hoe hiermee om te gaan?

Om er zeker van te zijn dat je vermogen veilig is, is het belangrijk om te kijken naar de vergunningen van de broker of vermogensbeheerder waarbij je je vermogen belegt. Het is ook aan te raden om reviews en ervaringen van andere beleggers te lezen voordat je een beslissing maakt. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe vermogensscheiding werkt en wat de garanties zijn in geval van faillissement of fraude. Het is altijd verstandig om je vermogen te diversifiëren en te beleggen bij meerdere partijen, in plaats van alles te concentreren bij één enkele broker.

Mijn aangepaste beleggingsstrategie

De beleggingsstrategie die iemand kiest, hangt af van verschillende factoren, waaronder het beleggingsdoel, de beleggingshorizon, het risicoprofiel en de persoonlijke financiële situatie. Het is belangrijk om regelmatig deze factoren te evalueren en de beleggingsstrategie aan te passen als dit nodig is. Hierbij is het aanbevolen om te werken met een gecertificeerde financiële planner die jou kan helpen bij het bepalen van je beleggingsstrategie en het monitoren van je beleggingsportefeuille. Het is belangrijk om een divers en evenwichtig beleggingsportefeuille te hebben, samengesteld uit verschillende beleggingscategorieën, om het risico te spreiden en de kans op een solide financiële toekomst te vergroten.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Geldschep.nl